Highasakite topper 2020-plakaten

30. oktober 2019

Foto: Jørgen Nordby

Bandet vinner priser i bøtter og spann, turnerer hele planeten og har mange millioner avspillinger på Spotify. Nå kommer Highasakite til Rørvikdagan!

– Highasakite representerer det mest helstøpte og storslåtte man finner i det norske poplandskapet!

Slik innleder bookingsjef Ingvill Eriksen omtalen av et band som i en årrekke har stått høyt på ønskelista hos både arrangør og publikum. Nå er det endelig klart: Highasakite topper festivalplakaten når Rørvikdagan 2020 arrangeres i slutten av juli neste år.

Highasakite går på scenen lørdag 25. juli. Billetter til musikkfesten kjøper du her.

Ettertraktet og anerkjent
Highasakite har i løpet av de siste årene etablert seg som en av Norges mest anerkjente leverandører av kontemporær og kompromissløs pop. Anført av låtskriver, sanger og selvskreven frontfigur Ingrid Helene Håvik, kan Highasakite vise til en låtkatalog som savner sidestykke. Albumet «Silent Treatment» (2014) er blant de mest bejublede utgivelsene det siste tiåret, og knuste alle rekorder da det tilbrakte mer enn to år på VG-lista. To år senere traff de klokkerent med oppfølgeren «Camp Echo», hvor Highasakite blant annet slapp monsterhiten «Golden Ticket» løs på popmenigheten.

I februar i år slapp bandet albumet Uranium Heart, nok en gang til strålende anmeldelser i norsk og internasjonal musikkpresse.

Tidligere i høst, og så godt som uten forvarsel, slapp Highasakite enda mer ny musikk. Denne gangen med et album de har valgt å dele i to deler. «The Bare Romantic, pt. 1» er ute nå, mens del to slippes på nyåret.

– Utgivelsene vitner om et band som sprudler av skaperglede, sier Eriksen.

Får du ikke nok av Highasakite? Fortsett lyttingen på Spotify, Tidal og Apple Music.

Konsertopplevelse i verdensklasse
Til tross for iherdig jobbing i studio, makter Highasakite å ta musikken til nye høyder så snart de inntar scenen. Liveutgaven av bandet forener den musikalske resepten bestående av elektronika, indie og kunstpop med et forsterket musikalsk ensemble og en heftig, nærmest teatralsk sceneproduksjon som savner sidestykke i Norge. Omfattende turné og festivaljobbing i inn- og utland har fortjent gitt Highasakite rennomé som et liveband av rang!

 – Jeg skal ikke legge skjul på at vi som arrangerer Rørvikdagan er svært tilfredse og ikke så rent lite stolte over å nok en gang hente et band fra det absolutte toppsjiktet til Rørvik. Highasakite står veldig høyt oppe på ønskelisten når vi spør publikummet vårt om hvem de helst vil se på scenen neste år, sier Eriksen.

Rift om tidligbillettene
Rørvikdagan-sjef Beathe Lothe spår på sin side at det kan bli folksomt når Highasakite og flere andre topp-artister gjester Rørvikdagan i 2020.

– Forhåndssalget av billetter tyder i det minste på det. I forbindelse med artistslippene legger vi ut et betydelig antall earlybird-billetter. Så langt har de blitt revet unna i løpet av kort tid. Responsen forteller oss også at folk har store forventninger til oss, og at de så langt er fornøyde med artistene vi henter til Rørvik neste år, sier Lothe.

Rørvikdagan har tidligere offentliggjort at BigBang, Ida Maria og NorthKid, med Stjernekamp-vinner Bilal Saab i spissen, er klare for neste utgave av Rørvikdagan.

Flere artistnavn offentliggjøres i tiden før jul. Om kort tid lanserer dessuten Rørvikdagan sin årlige julekampanje.