Bigbang og Ida Maria skal rocke Rørvik

19. oktober 2019

To av de mest markante navnene i norsk rock kommer til Rørvikdagan neste sommer.

Bigbang og Ida Maria er først i rekken når Rørvikdagan nå starter sitt tradisjonelle artistslipp. Begge er en del av lineupen som skal stå for musikken fredag 24. juli 2020.

– Arbeidet med å booke band til Rørvikdagan 2020 startet allerede før årets festival, og nå er vi så å si i mål med å sette sammen programmet for neste år. Vi er stolte over at vi også neste år kan by et hengivent rockepublikum valuta for pengene, sier Ingvill Eriksen, bookingansvarlig for Rørvikdagan.

Et av Norges beste liveband
Bigbang, med Øystein Greni i spissen, har vært en markant del av norsk rock så lenge at det er lett å glemme hvilken imponerende låtkatalog bandet faktisk har. Allerede rundt årtusenskiftet spilte bandet seg rett inn i den norske rockesjela med klassikeren “Girl in Oslo”. Med albumutgivelser som “Electric Psalmbook”, “Clouds Rolling By”, “Frontside Rock’n’Roll”, “Poetic Terrorism”, “Too Much Yang” og monumentale “The Oslo Bowl” har Bigbang 20 års fartstid som leverandør av helstøpt og dønn ærlig rock med vestkystvibber.

2019 har vært et travelt år for Bigbang, ikke bare har de gitt ut “Glory Chord”, sitt første album på seks år, de har også sluppet den ambisiøse livefilmen “Play Louder”.

Det er likevel på scenen at Bigbang for alvor forsvarer statusen som publikums- og kritikerfavoritter. Bandet omtales ofte som landets beste liveband.

I mer enn 20 år har Bigbang levert varene. Foto: Simen Omland

– Med sitt unike sound og formidable kontakt med publikum leverer Bigbang konsertopplevelser av de sjeldne. Bandet er blant landets mest ettertraktede band innen rockesjangeren, også blant vårt publikum. Jeg er overbevist om at dette blir en konsert som det vil snakkes om i lang tid etterpå, sier Eriksen.

Naturkraft fra nord
Helt siden hun brakdebuterte med singelen «Oh My God» i 2007 har Ida Maria fra Nesna i Nordland vært en av de absolutt råeste i norsk rock. Allerede før hun slapp det Spellemann-vinnende debutalbumet «Fortress Round My Heart» i 2008, hadde hun spilt på alle de største norske festivalene. Og da ferden gikk ut i det store utland spilte hun blant annet på Jay Leno Show og gjorde en duett med selveste punk-gudfaren Iggy Pop.

Den tøffeste dama i norsk rock kommer til Rørvik. Foto: Bjørn Leirvik

– Etter en rekke sterke utgivelser, deriblant albumet «Scandalize My Heart» fra 2016, og en kruttsterk figur i både «Hver gang vi møtes» og Stjernekamp», kan vi trygt fastslå at den tøffeste dama i norsk rock er tilbake i manesjen. Live er hun en naturkraft av en formidler, som behersker både rockens kaos og hudløse selvutleveringer med like stor selvfølge, sier Eriksen.

Rørvikdagan 2020 arrangeres av frivillige i Rørvik Idrettslag i perioden 21. – 25. juli. 

– Nå slipper vi artister i jevnt takt framover. Det skal mye til å innfri de høye forventningene som publikum har til oss, men jeg kan love at også neste års program vil inneholde noen av Norges mest ettertraktede artister, avslutter Eriksen.