Vinni og Admiral P er klare for Rørvikdagan

13. april 2022

Rørvikdagan slipper to nye artister før årets festival i slutten av juli.

– Etter to avlyste festivaler er vi klare for å gi folket store musikkopplevelser i sommernatta. Vinni og Admiral P skaper alltid magi fra scenen, og er dermed selvskrevne på festivalplakaten, sier Rørvikdagan-sjef Beathe Lothe.

Fra undergrunn til allemannseie

Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, slo først igjennom som frontfigur i duoen Paperboys. Med hits som «Barcelona» og «Lonesome Traveller» tok de landet med storm, og var i en årrekke sentrale i det norske hiphop-miljøet.

Med like deler kompromissløs ærlighet og et åpenbart musikktalent har Vinni jobbet seg opp til elitedivisjonen av norske artister. Han står også fjellstøtt live, noe utallige konsert- og festivaljobber er et bevis på. Før festivalsommeren er Vinni blant Norges mest etterspurte artister. 30. juli kan du oppleve magien i Rørvik.

Siden den gang har Vinni valgt å stå på egne bein – og til manges glede gjør han det nå på morsmålet. Med deltagelse i TV-suksessene «Hver Gang Vi Møtes» og «Kompani Lauritzen» ble han for alvor allemannseie, og med hit’er som «Stjernestøv», «Sommerfuggel i Vinterland», «God Morgen Norge» og «Glorie» i tung rotasjon har han befestet posisjonen på A-laget av norske artister.

Vinni går på scenen lørdag 30. mai. Festivalpass kjøper du her.

Admiralen gjør comeback

Mens Vinni får sin debut på Rørvikdagan i 2022, gjør Admiral P et svært etterlengta comeback på den store scenen i Pollen. I 2019 sto Philip Boardman, som han egentlig heter, for en av tidenes sterkeste konsertprestasjoner på den lokale festivalscenen.

– Mange snakker fortsatt om konserten med Admiral P, og han har helt siden han gikk av scenen for snart tre år siden stått høyt på ønskelista, sier Lothe.

Admiral P er født i Zambia, hvor han tilbragte de første 13 årene av sitt liv. Med norsk mor og zambisk far har han hatt en unik livsreise: Først som hvit norskafrikaner i Zambia, deretter som en fremmed fugl i norske omgivelser.

Den unike bakgrunnen har uansett skapt et talent som i en årrekke har satt sitt unike preg på den norske populærkulturen. Med et solid knippe hits, som «Spinnvill», «Snakke Litt», «Kallenavn», «Engel», «Seriøst», «Bobler», «Fy Faen» og «Gjør Så Godt Du Kan» har han for lengst etablert seg som et av Norges største artistnavn.

Mange mener at Admiral P og nimannsorkesteret The Global Citizen Band sto for en av tidenes beste konserter i Pollen i 2019. Nå er Admiralen klar for å ta med seg reggaemaskineriet til Rørvik nok en gang.

Torsdag 28. juli er admiralen klar for å levere nok et forrykende liveshow sammen med det velrennomerte nimanns-bandet The Global Citizen Band.

Fra tidligere har Rørvikdagan offentliggjort at Julie Bergan, Bigbang, Rotlaus og Eva Weel Skram er klare for festivalen.

Har du ikke skaffet deg festivalpass til årets store musikkbegivenhet i Namdalen? Null stress, vi har fortsatt billetter på lager!