Stjernedrysset fortsetter: Odd Nordstoga er klar for Rørvikdagan

22. mai 2023

Få artister makter å skildre poesien i hverdagen på samme måte som Odd Nordstoga. Nå kommer en av Norges mest ettertraktede konsertartister til Rørvikdagan.

Uten å bli svulstig eller klisjefylt synger Odd Nordstoga om skogen og om høsten – og om å lengte tilbake til sommeren. Med musikalsk tilhold i skjæringspunktet mellom populærmusikken og den norske tradisjonsmusikken får han oss til å danse, og til å synge med om denne grisen som står og hyler. 

Fredag 28. juli spiller en av Norges mest folkekjære artister på Rørvikdagan.

– Odd Nordstoga har gjennom flere år vært en hyppig gjenganger blant publikums artistønsker. Jeg er veldig glad for at vi endelig kan innfri ønsket, sier festivalsjef Beathe Lothe. 

Det er skikkelig smart å kjøpe billett på forhånd! Festival- og dagspass til Rørvikdagan 2023 kjøper du her.

Foto: Esben Kamstrup

Det ferskeste navnet på årets festivalplakat fikk sitt store gjennombrudd i 2004 med plata “Luring”, som med god hjelp av slageren “Kveldssong for deg og meg” solgte hele 160.000 eksemplarer. 

Etter gjennombruddet har Odd Nordstoga spilt seg inn i både øreganger og hjerter til et gammel og ung med moderne klassikere som “Frøken Franzen” og “Heim te mor”, for å nevne noen få låter fra en imponerende katalog. 

Odd Nordstoga har også satt dype spor med lydsporet til TV-seriene “Bestevenn”, hvor tittelsporet sammen med “Ein farfar i livet” gjorde sangeren og låtskriveren fra Vinje i Telemark til allemannseie.

I 2019 viste han fram bredden i sitt musikalske register da han sammen med seks andre artister deltok i den niende sesongen av Hver Gang Vi Møtes på TV2.

I fjor høst slapp Odd Nordstoga sitt hittil siste album, “Inn i skogen”.

– Odd Nordstoga er en folkelig formidler av norske musikktradisjoner, samtidig som han fornyer sjangeren med tekster og musikalske impulser som beskriver livene vi lever i dag. Han er allsidig, men aldri forutsigbar. Når han i tillegg har med seg en bunnsolid besetning av musikere, er Odd Nordstoga et naturlig navn på Rørvikdagan-plakaten, sier Lothe. 

Fra tidligere er det kjent at Highasakite, Broiler, Maria Mena, Freddy Kalas, deLillos, Kurt Nilsen, Luke Elliot, Henning Kvitnes og Backstreet Girls er klare for Rørvikdagan 2023.

Billetter til herligheten kjøper du her.