Som låtskriver og musiker har han blitt folkeeie. Nå tar Henning Kvitnes turen til Rørvik når han legger ut på siste reis med bandet

15. mars 2023

I mer enn fire tiår har Henning Kvitnes servert ærlig og stødig viserock. Torsdag 27. juli står en av norsk musikks «grand old men» på scenen under Rørvikdagan.

Etter to seige koronaår, og et fjorår fylt av samarbeidsprosjekter og innspilling av nye låter, er Henning Kvitnes klar for landeveien igjen. I juli returnerer den folkekjære rockeren til Rørvik – ni år etter at han sist sto på scenen i Pollen.

– Henning Kvitnes begeistret mange sist han spilte på Rørvik, så det er mange som har ønsket seg et gjensyn opp gjennom årene. Jeg er veldig glad for at vi kan innfri ønsket og servere en helstøpt musikkopplevelse til både gamle og  nye festivalgjester, sier festivalsjef Beathe Lothe. 

Kjøp festivalpass til Rørvikdagan 2023 her.

Etter 45 år på veien har Henning Kvitnes bygd seg opp en trofast tilhengerskare over hele landet. Med en låtkatalog som inkluderer klassikere som «Evig Eies», «Sånne som oss», «Back to little Eden», «Til fots over Grønland», «Ut å vekke sola», «Opp fra veien ned» og «Jenta i Änglagård» har han skapt et særegent og stilsikkert lydspor i hverdagen til svært mange. 

Samtidig er det klart at sommerens turne blir siste «sommerferie» med et av kongerikets mest helstøpte og stødige backingband. Med Finn Tore Tokle (bass, vokal), Tor Hauge (trommer, vokal), Eivind Ystrøm Petersen (elgitar, vokal), Håvard Bendiksen (div. strenger, vokal) og Jon-Willy Rydningen (tangenter) ligger alt til rette for en minnerik musikkopplevelse når sommer og festivaltid returnerer til Rørvik.

Fra tidligere har Rørvikdagan røpet at Broiler, Highasakite og Kurt Nilsen er blant navnene til sommerens festivalplakat. Nye navn slippes i løpet av de neste ukene. 

Har du fortsatt ikke sikret deg festivalpass til sommerens store musikkbegivenhet på Namdalskysten? Kjøp festivalpass til Rørvikdagan 2023 her!