Rørvikdagan setter toppnavn på plakaten: – Et av Norges viktigste og mest folkekjære band

9. desember 2022

Lørdag 29. juli går Highasakite på festivalscenen i Rørvik.

Ingrid Helene Håvik, Trond Bersu og resten av Highasakite kan se tilbake på nok et merkeår i bandets allerede meritterte karriere. Etter slippet av det etterlengtede albumet «Mother» i januar, fulgte Highasakite opp med en sommerturne som allerede har skrevet seg inn i norsk festivalhistorie som noe av det mest spektakulære som noen gang er presentert på norske musikkscener.

Festivalsommeren ble etterfulgt av en fullstendig utsolgt høstturné der 20.000 billetter ble revet bort på rekordfart.

Som et av Norges mest ettertraktede liveband har Highasakite allerede planene klare for festivalsommeren 2023. Det er godt nytt for trønderske musikkelskere: Lørdag 29. juli skal bandet skape nye musikkminner for et entusiastisk og tallrikt konsertpublikum på Rørvikdagan.

Kjøp festivalpass til Rørvikdagan 2023 her.

Et selvskrevent navn

Helt siden albumdebuten «Silent Treatment i 2014 har Highasakite vært med på å definere moderne norsk popmusikk. Utgivelsen knuste alle rekorder med smått utrolige 134 uker på VG-lista. Siden har bandet toppet plakaten til alle de store norske festivalene, solgt ut flere arenaer, vunnet flust av priser, opptrådt på Nobelkonserten, og turnert verden over en rekke ganger.

– Knapt noe annet band har preget norsk musikk de siste ti årene i like stor grad som Highasakite. På scenen har de allerede gjort seg bemerket med et liveshow som få er i stand til å overgå. Når de i tillegg har en katalog som inkluderer noen av de beste poplåtene som noen gang er laget av en norsk artist, er Highasakite et selvskrevet navn for Rørvikdagan. Vi snakker rett og slett om et av Norges viktigste og mest folkekjære band, sier festivalsjef Beathe Lothe.

Høyt på ønskelista

Arrangøren har gjort det til vane å lodde stemninga blant publikum før de starter bookinga av nye navn til festivalprogrammet.

– Highasakite har i en årrekke stått høyt oppe på ønskelista, og i år var ikke noe unntak. Jeg er beint ut ekstatisk når vi endelig kan sette bandet på plakaten, sier promoansvarlig Eystein Fiskum Hansvik.

Han kan melde om at svært mange allerede har kjøpt festivalpass for 2023-utgaven av Rørvikdagan.

– Førjulstida er en veldig viktig salgsperiode for oss. Det er kanskje ikke så rart, for vi selger jo en temmelig populær julegave. Det er tydelig at mange har forventninger, for førjulsskampanjen vår har allerede passert tidligere salgsrekorder med god margin, røper Hansvik.

Jubileumsår

Rørvikdagan arrangeres av frivillige i Rørvik idrettslag. Det årvisse arrangementet står for mye av inntektene i det allsidige idrettslaget, som har noen av landets laveste trenings- og medlemspriser.

– Med regionens største musikkfestival skaper vi overskuddet som skal til for at vi fortsatt kan legge til rette for inkludering og idrettsglede, sier Lothe.

Neste år er det 100 år siden Rørvik idrettslag ble stiftet.

– Det er dessuten ti år siden Rørvikdagan i dagens format og omfang så dagens lys, så vi snakker faktisk om et dobbelt jubileum. Vi har nesten ikke noe annet valg enn å legge lista høyt før neste sommer, avslutter Lothe.

PS: Akkurat nå ruller vi ut en raus mengde festivalpass til redusert førjulspris. En perfekt gave til deg selv eller noen du er glad i, mener nå vi 🙂