Rørvikdagan og de gode hjelperne

24. juli 2018

Hvert år skaper flere hundre frivillige i Rørvik Idrettslag en folkefest av dimensjoner i Rørvik. Inntektene fra Rørvikdagan finansierer en stor del av aktivitetene i idrettslaget, som med sine drøyt 1000 medlemmer er blant de største idrettslagene i norddelen av Trøndelag. Vi er ikke så rent lite stolte av at vi i uke 30 nok en gang gjennomfører en massiv dugnad for inkludering, mestring og bolyst.

– Den frivillige innsatsen er rett og slett formidabel. Jeg blir rett og slett varm om hjertet når jeg ser hvordan medlemmene bruker tida si for å skape en folkefest i Rørvik. Til syvende og sist handler Rørvikdagan om å skape aktivitet alle de andre dagene i året. Inntektene fra Rørvikdagan bidrar blant annet til at vi kan ha veldig lave treningsavgifter i RIL, og det er viktig for et idrettslag som har som mål å tilby aktiviteter til alle, sier Beathe Lothe, leder i arrangementskomiteen.

Men det er ikke bare medlemmene som ser verdien av Rørvikdagan. Hvert år stiller bedrifter og organisasjoner i regionen opp for å støtte opp under arrangementet, både praktisk og økonomisk.

– Sparebank1 SMN er hovedsponsoren vår. Banken bidrar også i år med økonomisk støtte slik at vi kan gi barn og unge gratis underholdning på dagtid fra scenen i Kjøpmannsgata. Det er viktig å huske på at Rørvikdagan skal være til for alle, understreker Lothe.

Samarbeid mellom frivillige i Rørvik Idrettslag og bedrifter i Namdalen forsterker effekten av Rørvikdagan.

I år er det Spellemannspris-vinnerne Rasmus og Verdens Beste Band og stjerneskuddet Kyle Alessandro som står for underholdningen for de minste. Fra dagscenen byr vi også på andre innslag fra lokale kulturaktører. Gratis det også, selvsagt.

Også andre bedrifter i regionen støtter helhjertet opp rundt Rørvikdagan. I år har støtten fra næringslivet nådd nye høyder.

– Før årets festival investerer vi i en del nytt utstyr for å gi publikum en så god opplevelse som mulig. Flere bedrifter har bidratt til finansieringen utstyret vi trenger, sier Lothe.

Andre bedrifter bidrar direkte med varer og tjenester som Rørvikdagan trenger for å gjennomføre et stort og sammensatt arrangement.

– I sum bidrar støtten fra bedrifter i Namdalen til å redusere kostnadene våre. Vi skal aldri gjøre oss økonomisk avhengig av sponsormidler, men det er klart at støtten påvirker hvor mye barn og unge i Rørvik Idrettslag sitter igjen med etter at Rørvikdagan er over, konkluderer Lothe.

Følgende bedrifter støtter Rørvikdagan:

 • Sparebank1 SMN – hovedsponsor
 • Namdalsavisa – mediapartner
 • Norsk Fisketransport – sponsing av utstyr
 • Otto Moe – utlån av biler og sponsorbidrag
 • Kysthotellet Rørvik – møtelokaler, hotellrom
 • Midt-Norsk Havbruk – sponsing av utstyr
 • Oppdretternes Miljøservice AS – sponsing av utstyr
 • Vikna kommune – areal og renhold
 • Norbolig AS – sponsing av utstyr
 • Containerservice Ottersøy – utlån av utstyr
 • Viteq – sponsing av utstyr
 • Viknaslipen – sponsing av utstyr
 • Smart Media – sponsing av nettside
 • Nærøysund Maskinsenter – utlån av kjøretøyer
 • Ivan Ulsund Rederi – sponsing av utstyr
 • Viplast – sponsing av utstyr
 • MS Ravinda – sponsing av utstyr
 • Nowa Designverksted – plakat og visuell identitet
 • Andvika Havfiske – sponsing av utstyr
 • Coop Rørvik – areal
 • Nord Trøndelag Havn Rørvik – areal
 • Herlof Flosand – sponsing av utstyr
 • Byggmakker – sponsing av utstyr
 • Sandnes Transport / Rørvik Havneterminal – utlån av kjøretøy og transport
 • Ekspressruta – utlån av kjøretøy
Kysthotellet Rørvik er nabo med Rørvikdagan. Hotellsjef Anne Grete Eriksen stiller opp med frokost til frivillige komitémedlemmer, møterom, rabatter og godt naboskap.

I tillegg har en rekke bedrifter i regionen kjøpt inn billetter til egne ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Elcom, Moen Marin og NTS er blant bedriftene som ser verdien av Rørvikdagan som arena for næringslivet. Bedriftstrioen står bak torsdagens BlueRec-arrangement, et «side-event» som retter seg mot unge som vil vite mer om mulighetene i marin og maritim sektor i regionen. Eventet inkluderer konsertbilletter for alle som har meldt seg på.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.