Rørvikdagan med trippelslipp: Åge & Sambandet, Astrid S og Cezinando først ut på neste års festivalplakat

1. desember 2023

Åge Aleksandersen besøker Rørvik når legenden setter sluttstrek for en eventyrlig turnekarriere med Sambandet. Hitmaskinene Astrid S og Cezinando er også klare for Rørvikdagan 2024.

I 2024 og 2025 runder Åge Aleksandersen & Sambandet en turnekarriere som strekker seg over fem tiår. Nå er det klart at musikkfestivalen Rørvikdagan blir stoppested når det mange mener er selve kongen av norsk rock tar med seg Sambandet for å ta farvel med en tallrik tilhengerskare.

Åge Aleksandersen & Sambandet går på scenen i Pollen fredag 26. juli 2024.

– Skriver seg inn i norsk musikkhistorie

–  Så snart det ble klart at Åge og Sambandet avslutter turnelivet, har vi jobbet for å få en av rockens absolutte bautaer til Rørvikdagan. Vi er hinsides ekstatiske over å få være en del av en turne som vil skrive seg inn i norsk musikkhistorie, sier Lothe.

Hovedpersonen selv har allerede skrevet adskillige kapitler i fortellingen om norsk rock. Åge Aleksandersen og Sambandet fant sammen allerede i 1976. Året etter resulterte det musikalske samarbeidet i Åge Aleksandersens tredje album, «Lirekassa». I 1980 vant Åge Aleksandersen & Sambandet Spellemannsprisen for albumklassikeren «Ramp». Sambandet var en naturlig del av alle Åges album fram til og med storselgeren «Eldorado» i 1986.

Legender på scenen

I 2003 ble Sambandet gjenforent, og de siste 20 årene har band og frontmann stått bak en rekke utgivelser som i likhet med tidligere langspillere har spilt seg inn i den norske folkesjela.

– Det er likevel på scenen Åge Aleksandersen & Sambandet virkelig skinner. Alle som har opplevd kongerikets mest hardtarbeidende og stødige band vet hva vi har i vente: Åge & Sambandet er lydsporet av et levd liv, formidlet med et overskudd og en spilleglede som setter varlige inntrykk, sier Lothe.  

Dagens besetning i Sambandet er Steinar Krokstad (slagverk/vokal), Skjalg Raaen (strengeleik), Terje Tranås (tangenter), Bjørn Røstad (saksofon), Morten Skaget (bass/vokal) og Gunnar Pedersen (ymse strenginstrumenter/vokal).

Innfrir ønskene

Dagen etter at Åge Aleksandersen & Sambandet har gjort sitt, er det klart for to artister med noe kortere fartstid på den norske stjernehimmelen. Astrid S og Cezinando har likevel rukket å definere norsk pop på 2020-tallet.

– Både Astrid S og Cezinando er gjengangere når vi spør publikum om hvem de ønsker seg til Rørvikdagan. Vi er glade for at vi nok en gang kan innfri ønskene til så mange, sier Lothe.

Med «Hurts So Good», «Think Before I Talk». «Emotion» og pen bukett andre monsterhits i bagasjen kan Astrid S allerede vise til drøyt to milliarder (!) avspillinger på ulike strømmetjenester. Den eventyrlige suksessen kommer også til uttrykk gjennom utsolgte arenaer i inn- og utland.

Artisten fra Rennebu har i tillegg blitt belønnet med spellemannspriser i kategoriene årets nykommer og årets låt.

På scenen har Astrid S gjort seg bemerket med helstøpte og gnistrende show verdig en av Norges største artister.

– Vi prioriterer artister som vi vet kan levere magiske opplevelser fra scenen. I så måte er Astrid S selvskreven på festivalplakaten, sier Lothe.

Kritiker- og publikumsfavoritt

Med utgivelser som «Noen ganger og andre» og «Et godt stup i et grunt vann», «Samtidig» og ferske «Sprengkulde» har Cezinando befestet sin posisjon som en av Norges mest unike artister blant både kritikere og en etter hvert svært tallrik fanskare.

Ved å utfordre sjangergrensene har Cezinando blitt belønnet med blant annet spellemannspriser i kategoriene årets tekstforfatter, årets låtskriver, årets urban, samt årets album.

– Cezinando har i tillegg tatt konsertgjengere med storm med sine eksplosive og engasjerende show. Neste sommer tar han med seg både etablerte og helt nye hits til Rørvikdagan, sier Lothe.

Dagens artistslipp markerer også salgsstart for Rørvikdagans svært populære julekampanje.

– Tidligere i høst solgte vi ut earlybirdpassene på noen få minutter, og siden da har folk spurt om når vi legger ut nye billetter. Vi vet at et festivalpass til Rørvikdagan løser gavefloka for mange, derfor gjentar vi suksessen med å legge ut billetter til redusert pris fra og med i dag, sier Lothe.

Gjør unna julegavehandelen her!

Rørvikdagan 2024 går av stabelen 24. – 27. juli.