Rørvikdagan byr på gjensyn med norskamerikansk kritikerfavoritt: – Mørkt, fløyelsmykt og storslagent

20. mai 2023

Med et ferskt plateslipp i ryggen returnerer Luke Elliot til Rørvikdagan.

Etter å ha sluppet to kritikerroste album siden 2016 har Luke Elliot blitt kjent for sine overbevisende liveopptredener, for sin filmatiske musikalitet, og ikke minst en fantastisk låtskriving. 

Siden albumdebuten i 2016 har Luke Elliot vært gjenstand for tung rotasjon og et heftig turnéprogram i Skandinavia, Europa, Australia og USA.

Fredag slapp han albumet “Let ‘em All Talk” – nok en gang til samstemt hyllest fra norsk og internasjonal musikkpresse.

I sommer legger han ut på en etterlengtet turné på store scener i Sverige, Tyskland, Nederland, Storbritannia – og i sitt nye hjemland Norge.

Dermed er det klart for et comeback i Rørvik lørdag 29. juli.

Billetter til Rørvikdagan kjøper du her.

– Siden han sto for en av de store konsertoverraskelsene under Rørvikdagan for fire år siden, har både vi og Luke jobbet for å gi publikum en ny musikkopplevelse av samme kaliber. Vi er veldig glade for å ha landa et navn som så til de grader har preget musikklandskapet de siste årene, sier Eystein Fiskum Hansvik, promoansvarlig i Rørvikdagan.

Historien om Luke Elliot begynner på klassisk vis. Som ung og strevende artist startet han karrieren på små barer på Lower East Side på Manhattan. Så tar historien en uvanlig vending: Etter et møte med daværende VG-journalist Eirik Mosveen havnet han i Norge, hvor også debutalbumet ble spilt inn. 

Da begynte snøballen for alvor å rulle, med utsolgte konserter over store deler av planeten og unison hyllest fra publikum og kritikere.

Musikkflaggskipet Rolling Stone har beskrevet Luke Elliot som en av de største musikalske formidlerne i vår tid når de sammenlikner sangeren og låtskriveren med navn som Leonard Cohen, Bob Dylan og Tom Waits. 

Med en karakteristisk, slentrende og mørk crooning trekkes også ikonet Nick Cave fram som et referansepunkt. Her hjemme sammenlignes både stemmen og den musikalske stemningen med Sivert Høyem, Madrugada-profilen som han samarbeidet tett med på forrige album. 

– Men Luke Elliot er ingen blåkopi, men en særegen stemme som tar med publikum inn i et mørkt, fløyelsmykt og storslagent musikkunivers. I tillegg kan publikum se fram til å oppleve en artist med en enestående karisma og tilstedeværelse på scenen, sier Hansvik. 

Under kan du se en smakebit fra sist Luke Elliot gjestet Rørvikdagan.