Rørvikdagan 2021 avlyses

15. juni 2021

Den formelle beslutningen om å avlyse ble tatt tidligere i juni. Tida etter beslutningen har arrangøren brukt til å informere artister, leverandører og andre samarbeidspartnere.

– Til tross for at det har kommet nye detaljer rundt myndighetenes gjenåpningsplan, er fortsatt mye uklart når det gjelder hvilke rammer som gjelder for festivaler og andre store arrangementer. Nå kan verken vi, artister, leverandører og andre samarbeidspartnere vente lenger. Vi ser derfor ingen annen utvei enn å avlyse årets utgave av Rørvikdagan, sier Beathe Lothe, som leder arrangementskomiteen for Rørvikdagan.

Også i fjor ble festivalen i Rørvik avlyst på grunn av koronapandemien. I forrige måned kunngjorde arrangøren at man i motsetning til mange andre festivalarrangører, som allerede har avlyst, ville vente noen uker til i påvente av nye detaljer fra myndighetene.

– Vi hadde gledet oss veldig til å gi flere tusen festivalgjester en helstøpt og trygg festivalopplevelse, derfor ventet vi i det lengste med å ta en beslutning. Selv om vi nå vet mer om hvilke rammer som vil gjelde, er verken tidslinjen eller alle detaljer kjent. Nå er vi strengt tatt på overtid, og må derfor kaste kortene.

For stor risiko

Rørvikdagan har i løpet av de siste årene utviklet seg til å bli en av de mest markante musikkfestivalene i Midt-Norge. De siste årene har artister som Sondre Justad, Janove, Dumdum Boys, Ina Wroldsen, Admiral P, Kari Bremnes, Moddi og Vamp stått på festivalscenen i Pollen.

– Rørvikdagan er en stor operasjon som hvert år involverer et mange artister, leverandører og flere hundre frivillige. Det krever flere måneder med forberedelser for å ivareta logistikk, transport, produksjon, sikkerhet, servering og alt det andre som skal til for å skape et godt arrangement. I et normalår hadde vi allerede vært godt i gang med innspurten nå, sier Lothe.

Rørvikdagan arrangeres av frivillige i Rørvik idrettslag. Inntektene fra arrangementet står for mye av finansieringa i et av regionens største idrettslag.

– Beslutningen om å avlyse handler også om økonomi. Et arrangement i et så stort format er avhengig av mye publikum for at det skal svare seg økonomisk. I og med at det etter all sannsynlighet vil legges begrensninger på antall gjester, blir den økonomiske risikoen større enn hva vi er komfortable med, sier Lothe.

Fristiller artistene

Festivalsjefen legger ikke skjul på at det er leit å ta noen av Norges mest ettertraktede artister av plakaten for andre år på rad.

– Det er snart to år siden vi gjorde den første bookingen til årets festival. Nå fristiller vi artistene, slik at de får mulighet til å spille på mindre arrangementer i Norge i sommer. Det fortjener artistene og kulturnæringa, som har blitt rammet knallhardt av koronapandemien, avslutter Lothe.