Raga rocker Rørvik!

24. oktober 2018

Rockelegendene i Raga Rockers går på scenen i Pollen fredag 26. juli 2019.

Raga Rockers omtales sammen med De Lillos, Jokke & Valentinerne og Dumdum Boys som et av de fire store bandene i norsk rockehistorie. De Lillos, Dumdum Boys og Valentourettes, bestående av sentrale medlemmer fra avdøde Joacim Nilsens backingband Valentinerne og The Tourettes, har allerede gjestet Rørvikdagan. Nå er det klart at Raga Rockers også tar turen til kystbyen. Michael Krohn & co. går på scenen i Pollen fredag 26. juli.

– Sterk norskspråklig rock har alltid vært en viktig bestanddel i festivalprogrammet til Rørvikdagan. Med Raga Rockers har vi sikret oss et navn med legendestatus som fortsatt leverer fantastiske konserter. Med sine klassiske og allsangvennslige låter appellerer bandet til stadig nye generasjoner, sier bookingansvarlig Ingvill Eriksen.

Foto: Paal Audestad

Raga Rockers innledet gullalderen til norsk rock på 80-tallet. Låtskriver Michael Krohn beskrives ofte som en foregangsmann i faget, som med stor stilsikkerhet og meloditeft leverer presise beskrivelser av det moderne mennesker. Siden debuten i 1983 har Raga Rockers gitt sitt hengivne publikum solide doser rock gjennom 12 studioalbum og flere hundre konserter. I 2015 ble bandet hyllet av et samlet musikk-Norge gjennom utgivelsen «Sannhet på boks», hvor en knallsterk låtkatalog tolkes av mer enn 100 norske band og artister. I 2017 ble bandet innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

LYTT: Raga Rockers på Spotify og Tidal.

I 2018 har Raga Rockers spilt for fulle hus over hele Norge. Bandet legger nå ut på en vinterturné hvor det allerede er rift om billettene, før Rørvikdagan altså venter neste festivalsommer.

– Raga Rockers har i en årrekke stått høyt på publikums ønskeliste. Det er selvsagt svært hyggelig å innfri ønsket og samtidig legge til rette for nok en legendarisk kveld under Rørvikdagan, sier Eriksen.

I forrige uke annonserte Rørvikdagan at Ina Wroldsen er klar for festivalen. I alt 12 konserter skal avvikles i løpet av tre kvelder i slutten av juli neste år.

Eriksen røper at arbeidet med å booke band avsluttes i disse dager, og at et forventningsfullt publikum kan vente seg mer godt nytt i ukene som kommer.

– Utover høsten og vinteren presenterer vi et program som er en fin miks av kjente og etablerte artister, og artister som er «up and coming». Vår ambisjon er at musikkmenyen skal by på noe for de fleste, avslutter Eriksen.

Rørvikdagan arrangeres av frivillige i Rørvik Idrettslag. Arrangementet kan i tillegg til konsertprogrammet by på et innholdsrikt dagprogram med blant annet underholdning, markedsgate og tivoli. Inntektene fra Rørvikdagan finansierer mye av aktiviteten i idrettslaget, som har drøyt 1000 aktive medlemmer.