Nytt stjerneskudd klar for Rørvikdagan

21. desember 2018

Halie begeistrer festivalgjengere både i Norge og utlandet. Nå er 18-åringen fra Bergen klar for Rørvikdagan.

Halie spiller på Rørvikdagan fredag 26. juli. Foto: Renata Rashka

Til tross for bare fire utgitte singler er det ingen tvil om at den unge pop-kometen Halie allerede nyter en suksess som mange mer tilårskomne artister bare kan drømme om. Ett år inn i artistkarrieren sin har den eksepsjonelt talentfulle 18-åringen fra Bergen unnagjort 20 festivaljobber, med Øyafestivalen, Bergenfest, Slottsfjell og Pstereo blant høydepunktene fra festivalsommeren 2018.

Før festivalsesongen 2019 starter er Halie blant de mest ettertraktede nye navnene. Fredag 26. juli deler hun scene med blant andre Kari Bremnes og Raga Rockers under Rørvikdagan.

Kometkarriere
Veien til de store scenene har vært kort, men statusen som Norges største sangtalent har Halie definitivt gjort seg fortjent til. Da hun holdt sin konsertdebut under Vill Vill Vest i 2017 var det rett og slett ikke nok plass i lokalet. Konserten høstet en eventyrlig sekser-anmeldeldelse i BT, mens «musikkbibelen» NME trakk henne frem som et av festivalens definitive høydepunkt.

Bergens nye stjerneskudd har blitt omtalt «den nye unge lovende». Påstanden ble ytterligere forsterket etter bergensjentas opptreden på by:Larm tidligere i år, hvor et fullsatt Sentrum Scene fikk være vitne til en musikkopplevelse som det fortsatt snakkes om i dag. Konserten resulterte i unison hyllest fra et samlet kritikerkorps, og Halie ble umiddelbart hanket inn som ukas gjest i Lørdagsrevyen på NRK. Etter Where’s the Music Festival i Norrköping i Sverige, med en prdusent fra Skavlan i lokalet, ble hun booket til å spille på Nordens største TV-show – som for første gang i historien introduserte en så ung og fersk artist.

Et eksepsjonelt talent
– I tillegg til å gi publikum noen av landets sterkeste og mest etablerte liveartister, har vi en ambisjon om å også vise fram artistene som vil prege oss i årene som kommer. Halie er et av navnene vi tidlig satte på lista over artister som hører hjemme på scenen under Rørvikdagan. En konsert med Halie er en fremvisning i et helt eksepsjonelt talent. Jeg er overbevist om at Halie vil begeistre publikum når Pollen i Rørvik fylles neste sommer, sier Eystein Fiskum Hansvik, promoansvarlig i Rørvikdagan.

Liveanmeldelser fra by:Larm 2018:
8/10 – Hvalstrandfestivalen 2018 – Halies stemme var dyp, pitch perfect og med akkurat passe særpreg som vil gi hun plass blant dagens norske popstjerner, Aurora, Astrid S. og Dagny inkludert.
6/6 – by:Larm 2018 – Fremvisning i rent talent
5/6 – by:Larm 2018 – Hun er rett og slett bare en helt rolig 17-åring med en fantastisk stemme
5/6  – by:Larm 2018 – Et fullsatt Sentrum Scene lar seg i høyeste grad overbevise
8/10 – by:Larm 2018 – Halie er alt annet en et innøvd produkt på scenen, hun slipper seg løs på scenen og er ikke redd for å vise hvem hun er som artist