Multikunstner klar for Rørvikdagan: – Nå er festivalplakaten komplett!

8. juni 2023

Låtskriver, artist og poet Trygve Skaug er det siste navnet som slippes før årets utgave av Rørvikdagan.

Fra tidligere er det kjent at Highasakite, Broiler, Kurt Nilsen, Maria Mena, Freddy Kalas, Odd Nordstoga, deLillos, Luke Elliot, Backstreet Girls, Amanda Tenfjord og Henning Kvitnes skal bidra til musikkfesten i Rørvik i slutten av juli.

– Med Trygve Skaug offentliggjør vi endelig det siste navnet før det braker løs om noen uker. Nå er festivalplakaten komplett! sier festivalsjef Beathe Lothe.  

Trygve Skaug spiller på Rørvikdagan lørdag 29. juli.  

Har du ikke skaffet deg billett til sommerens store høydepunkt på Namdalskysten? Fortvil ikke – vi har fortsatt festival- og dagspass på lager!

Trygve Skaug har gjort seg bemerket som artist, låtskriver og poet. Siden debuten i 2010 har han ligget i tung rotasjon i mer enn 350 uker på NRK-flaggskipet P1. Det musikalske overskuddet har så langt resultert i et raust antall gullplater, i tillegg til nominasjon til Spellemannsprisen. 

Som om det ikke er nok, har han i sju strake år vært den mestselgende lyrikeren i Norge. I tillegg er diktene hans blant de mest delte på sosiale medier, hvor han selv kan skilte med godt og vel 300.000 lojale følgere. 

– Vi snakker med andre ord om et multitalent som på relativt kort tid har seilt opp som en av de store favorittene i den norske artistfloraen. Trygve Skaug makter kunststykket å være både nyskapende og folkelig, og den brede appellen gjør ham til et selvskrevet navn for Rørvikdagan, sier Lothe. 

– Med et solid band i ryggen har Trygve Skaug i tillegg skaffet seg et renomme som en hardtarbeidende og svært stødig liveartist. Det er den viktigste egenskapen vi jakter etter når vi setter sammen et artistprogram som skal skape minner som varer lenge etter at scenen i Pollen er rigget ned, legger hun til. 

Lothe har stått i spissen for festivalen i en årrekke. 

– Vi har vel aldri opplevd et tilsvarende forhåndssalg som før årets festival. Allerede før jul satte vi en spinnvill rekord, og salget har gått jevnt og trutt gjennom vinteren og våren. Det forteller meg at festivalgjestene har store forventninger til oss.

Hun forteller at festivalarrangøren er godt i rute før det hele braker løs i uke 30. 

– Selv om alle jobber 100 prosent frivillig med dette, har vi over år opparbeidet oss en viss rutine i å arrangere en festival av dette formatet. Nå gleder jeg meg til å ønske artister, festivalgjester og flere hundre frivillige velkommen til årets utgave av Rørvikdagan, sier Lothe. 

Rørvikdagan arrangeres av Rørvik idrettslag. Festival- og martnasarrangementet finansierer hvert år mesteparten av aktiviteten i idrettslaget, som er blant fylkets største og mest allsidige. 

– I ei tid der mange merker at økonomien blir trangere er det helt avgjørende at vi fortsatt kan gi et inkluderende og helsefremmende aktivitetstilbud til barn og unge i regionen, uavhengig av økonomi. Jeg er stolt over å representere et idrettslag som har noen av de laveste deltakeravgiftene i landet. Rørvikdagan er fem dager med fest og moro i juli, men i bunn og grunn handler det om å skape aktivitet alle andre dagene  i året, understreker Lothe. 

FAKTA:

Slik er festivalprogrammet under Rørvikdagan:

  • Torsdag: Henning Kvitnes, deLillos, Kurt Nilsen og Amanda Tenfjord.
  • Fredag: Freddy Kalas, Odd Nordstoga, Broiler og Backstreet Girls. 
  • Lørdag: Trygve Skaug, Maria Mena, Luke Elliot og Highasakite.

Rørvikdagan kan også skilte med markedsgate, tivoli, Norges største quiz, båtutflukter, barnekonsert – for å nevne noe.    

LES MER: