Lokale helter inntar Pollen

21. mars 2019

Local Heroes relanserer populær Dire Straits-hyllest under Rørvikdagan.

Flere av landets største artister er allerede klare for Rørvikdagan 2019. Nå fyller arrangøren på med smålegendariske Local Heroes, tidligere kjent som Atlantis Band. Bandet gjør comeback med sitt Dire Straits-show torsdag 25. juli.

Etterlengtet comeback
Local Heroes består som navnet antyder av velkjente profiler fra Viknas musikkliv. Bandet har tidligere begeistret konsertgjengere i store deler av Norge med sin hyllest til Dire Straits. Nå børster Audun Rauø (vokal), Stein Ove Holandsli (elgitar), Walter Olsen-Ryum (bass), Bjørn Tore Pettersen (trommer), Steiner Hellesø (steelgitar), Tommy Wold (saksofon) og Dan Ramstad (keyboard) støvet av suksessformelen og gjør comeback på hovedscenen under Rørvikdagan neste sommer.

– Hyllesten av Dire Straits trakk fulle hus for en del år tilbake, og jeg vet at mange lengter etter nye opplevelser med bandet. Med flere tiårs samspill bak seg er det ingen tvil om at bandet leverer kvalitet i alt de leverer, sier bookingansvarlig Ingvill Eriksen, som understreker at evnen til å begeistre konsertpublikummet er avgjørende når Rørvikdagan booker band til festivalen.

– Det er viktig for oss å ha lokale navn på plakaten sammen med de mer profilerte artistene, men det aller viktigste er å booke band som vi vet fungerer bra på en stor scene. Vårt mål er å skape minner som varer for alle som tar turen til Pollen, sier Eriksen.

Walther Olsen-Ryum, lokal bassisthelt og primus motor for mye av det som rører seg i musikklivet i Vikna, lover et helstøpt show som er tilpasset det store sceneformatet i Rørvik sentrum.

– Vi legger vekt på at våre konserter også skal være en visuell opplevelse og legger opp til en temmelig heftig sceneproduksjon. I bunnen ligger den musikalske arven etter Dire Straits og Mark Knopfler, som står i en særstilling blant musikkelskere over hele verden, sier Olsen-Ryum.

Spår ny folkefest i Pollen
Med dagens artistslipp er hele festivalprogrammet for Rørvikdagan 2019 offentliggjort. I tillegg til Local Heroes skal Ina Wroldsen, Kari Bremnes, Raga Rockers, Admiral P, Moddi, Vassendgutane, Hjerteslag, Halie, Luke Elliot, OnklP og Blood On Wheels skape nye musikalske minner i slutten av juli.

– Vår ambisjon er å skape et kveldsprogram med bred appell. Årets program består også i år av noen av landets mest ettertraktede artister og navn som vi tror vil prege musikk-Norge i årene som kommer. Som arrangør av regionens største musikkfestival håper vi at vi innfrir de høye forventningene som folk har til oss. Så langt tyder både tilbakemeldingene fra folk og forhåndssalget på at det blir folksomt i Pollen også i sommer, avslutter promoansvarlig Eystein Fiskum Hansvik.