Kurt Nilsen feirer 20 år som artist på Rørvikdagan

3. mars 2023

Han er en ganske vanlig fyr med en uvanlig fin stemme. I sommer feirer Kurt Nilsen en eventyrlig karriere på scenen under Rørvikdagan.

I 2023 er det 20 år siden rørleggeren og amatørmusikeren Kurt Nilsen tok steget opp i elitedivisjonen. Etter å ha tatt hele Norge med storm som kongerikets første Idol-vinner, etablerte han seg som hit-garantist med en brutal mengde listetopper i katalogen. Etter to tiår som artist kan han også se tilbake på spellemannspriser, utsolgte turneer og en rekke musikalske bidrag i klassiker-kategorien – både som soloartist og som en del av kvartetten Lind/Fuentes/Nilsen/Holm.

I jubileumsåret står Rørvikdagan på turnelista når Kurt Nilsen tar med seg både gamle slagere og ny musikk til festivaler og scener over hele Norge. Kurt Nilsen går på scenen på festivalens første konsertdag, torsdag 26. juli.

Kjøp festivalpass til Rørvikdagan 2023 her.

– Som vokalist, formidler og underholder er Kurt helt unik. På scenen tar han med seg et engasjement og en kjærlighet til musikken som gjør hver eneste konsert til en minneverdig opplevelse for alle som er til stede. Jeg er svært tilfreds med at vi har sikret oss en artist med en svært bred publikumsappell, sier festivalsjef Beathe Lothe.

Selv om han er en del av det definitive A-laget blant norske musikere, har kjendisstatusen aldri overskygget jobben som artist og musikkformidler.

– Jeg er ekstremt klar over hvor privilegert jeg er som har hatt fast jobb som artist i 20 år. Det å få synge og spille for et publikum kan ikke sammenliknes med noe annet. Å få reise Norge på kryss og tvers i så mange år har gitt meg enormt mange opplevelser, sier Kurt Nilsen.

Det er ikke første gang han gjester Rørvikdagan. Også i 2016 var han et av trekkplastrene under festivalen. 

– Jeg gleder meg til å treffe festivalpublikummet i Rørvik igjen. 

I jubileumsåret har Kurt Nilsen allerede rukket å slippe ny musikk. På nyåret var «Get Moving Too» klar for tung rotasjon på radio og strømmetjenester.

I dag slipper mannen med den helt unike stemmen neste låt: Med «The Bar» hever Kurt Nilsen glasset i en hyllest til den legendariske Oslo-baren Herr Nilsen – og alle tilsvarende musikkbuler landet rundt.

– Det er en hyllest til stamgjester som er med på å gi sånne steder sin karakter, til artistene som reiser rundt fra bar til bar og spiller og underholder. Til alle dem som komme for å lytte og skåle, enten det er hver dag eller av og til. Det er en hyllest til kvelder man aldri glemmer, eller ikke helt husker, avslutter Nilsen.