Klare for tidenes sommerfest

18. februar 2021

Arrangøren av Rørvikdagan planlegger for folkefest i Rørvik i slutten av juli.

– Vi har vel aldri vært så motivert for å arrangere Rørvikdagan før. Jeg blir fortsatt trist når jeg tenker på fjorårets avlysning.

Det sier Beathe Lothe, leder av arrangementskomiteen for Rørvikdagan 2021. I likhet med en rekke andre festivalarrangører måtte hun avlyse fjorårets arrangement etter at myndighetene satte begrensninger for hvor mange som kunne samles.

Nå håper arrangøren på en åpning til sommeren. I den mest optimistiske utgaven av FHIs vaksineringsscenario anslås det at den voksne delen av befolkningen skal være ferdig vaksinert innen utgangen av juli. Det er omtrent samtidig som Rørvikdagan tradisjonelt går av stabelen.

– Vi har planene klare for martna og festival i full skala. Signalene fra helsemyndighetene med tanke på vaksinering gjør at vi forventer at det kommer en oppmykning for kulturarrangementer. Derfor rigger vi oss for å arrangere Rørvikdagan 2021 i den siste uka i juli, bekrefter Lothe.

– Men vi ikke naive. Vi er avhengige av helt andre rammer enn dagens for å arrangere en musikkfestival i det formatet som Rørvikdagan er. Til syvende og sist er det smittesituasjonen som avgjør. Utsiktene er lovende, men det siste året har lært oss en del om både håp og skuffelser.

Ifølge festivalsjefen ser man på ulike scenarioer hvis det skulle vise seg at det ikke er mulig å arrangere en fullskala festival i slutten av juli.

– Vi skal bruke seinvinteren på å se på alternative løsninger, både med tanke på format, omfang og tidspunkt, sier Lothe.

Rørvikdagan henter hvert år noen av landets største artister til festivalarenaen Pollen i Rørvik sentrum. Lothe avslører at de fleste av topp-navnene fra den avlyste 2020-festivalen blir med videre til en eventuell festival i sommer.

Highasakite, Eva Weel Skram, Julie Bergan, Bigbang, Rotlaus og Stavangerkameratene er blant navnene som er med videre fra fjorårets ubrukte festivialplakat.

I tillegg skal arrangøren trekke noen nye navn opp av festivalhatten i løpet av våren.

– Vi har allerede veldig mye klart, både arrangementsteknisk og med tanke på booking. I løpet av de siste årene har vi hatt fokus på å bygge arrangørkompetanse, så vi skal være klar til å levere et helstøpt produkt om myndighetene lar oss få lov til å arrangere.

Arrangøren har så langt holdt billettluka stengt, men nå starter salget av festivalpass snart.

– I normalår starter vi salget allerede før jul, og forhåndssalget har de siste årene vært betydelig. Svært mange har spurt oss om når de kan få kjøpe billett, så vi er glade for at vi endelig kan begynne salget av festivalpass.

Etter avlysningen i fjor valgte mange kjøpere å videreføre billetten til 2021, mens andre har fått refundert kjøpet.

– Vi kommer selvsagt til å være like fleksible i år.

Rørvikdagan har i løpet av de siste årene vokst til å bli blant de største musikkfestivalene i Trøndelag. Navn som Ina Wroldsen, Admiral P, Sondre Justad, Vamp, Janove og Dumdum Boys har i

kombinasjon med idylliske omgivelser og en profesjonell ramme sørget for folkefest og millionoverskudd.

Festivaldrifta står for store deler av inntektene til Rørvik Idrettslag, som står bak arrangementet.

– Både idrettslaget og Rørvikdagan drives av frivillige. Vår aller viktigste oppgave er å skaffe inntekter til et av regionens største og mest allsidige idrettslag. Det er en viktig faktor når vi diskuterer eventuelle endringer i festivalkonseptet. For oss er det ikke aktuelt å gå for et arrangement som ikke genererer inntekter for idrettslaget. De mange hundre frivillige fortjener at innsatsen betaler seg i form av inntekter til breddeidretten, forklarer Lothe.