Kineserne kommer tilbake!

2. juni 2024

De står bak det mange mener er selve lydsporet til den trønderske sommernatta. Tre Små Kinesere er med andre ord en perfekt match når musikkfesten Rørvikdagan går av stabelen seinere i sommer. 

“KINESERNE KOMMER!”

En eller annen gang i retning yngre jernalder, nærmere bestemt på tampen av 80-tallet (i forrige årtusen, der altså), prydet overnevnte kunngjøring husvegger overalt i Trondheim sentrum. Byens borgere klødde seg i hodet og lurte på hva i alle dager dette kunne være. Hvilke kinesere var det snakk om? Var de mange? Er vi i fare?

Det skulle gå to år før innbyggerne i byen, og i landet for øvrig, fikk en oppklaring på mysteriet. I 1990 slapp Tre Små Kinesere debutalbumet “365 Fri”. Drøye 30 år senere står utgivelsen fortsatt som en bauta innen norsk popmusikk.

En raus låtkatalog og omfattende turnevirksomhet i hele landet er imidlertid et bevis på at Tre Små Kinesere ikke lever på gammel storhet. Album nummer 13 kom så seint som i 2023, til samstemt hyllest kritikere og en tallrik tilhengerskare.

Tre små kinesere, 2022. Foto: Marthe Amanda Vannebo

Når Tre Små Kinesere står på går på scenen torsdag 25 juli, har de med seg både ferske låter og de gode, gamle klassikerne. Fellesnevneren er lett melankolsk og fengende popmusikk, krydret med helstøpte vokalharmonier og sterke norske tekster.

– Med låter «Klassebildet», «Dørstokkmila», «Hjertemedisin», «Mennesket bak maska» og en drøss med andre klassikere har Tre Små Kinesere for lengst skrevet seg inn i norsk pop-historie. Tre Små Kinesere fenget publikum da de sto på plakaten i 2018, og jeg er veldig glad for at det blir et nytt møte mellom et band og festivalgjester i år, sier Rørvikdagan-boss Beathe Lothe.

Tre Små Kinesere kompletterer en heftig bukett av artister og bands som står på scenen under 2024-utgaven av Rørvikdagan. Fra tidligere er det kjent at Åge Aleksandersen & Sambandet, Arif, Astrid S, Cezinando, Kamelen, Hanne Boel, Stavangerkameratene, Lynni Treekrem, Too Far Gone, The Tribute Outlaws – Highwaymen og The Impossible Green kommer til Rørvik i slutten av juli.

Ikke skaffet deg billetter til festivalkjøret, sier du? Null stress – vi har fortsatt festival- og dagspass på lager. Men husk: Det er skikkelig smart å være tidlig ute. I fjor måtte mange etternølere gjøre en litt ugrei snuoperasjon etter ha fått øye på utsolgt-skiltet ved innslippet.