Ina Wroldsen er klar for Rørvikdagan

19. oktober 2018

Rørvikdagan følger opp suksessen fra i sommer med å fylle opp 2019-plakaten med toppartister. Første artist ut har i løpet av sin karriere rukket å bli en av Norges mest suksessrike artister, med millioner av lyttere verden over.

Med rekordbesøk og artister i den absolutte norgeseliten ble årets utgave av Rørvikdagan en suksess uten sidestykke. Nå satser arrangør Rørvik Idrettslag på å gjenskape folkefesten i 2019.

– Arbeidet med å booke artister til neste års arrangement startet så snart scenen var rigget ned i Pollen i august. Nå er vi i ferd med å få på plass de siste navnene, og vi gleder oss til å dele neste års program med publikum utover høsten og vinteren, sier festivalsjef Beathe Lothe.

Ina Wroldsen er første navn ut. Med Wroldsen har Rørvikdagan allerede sikret seg en av de mest ettertraktede norske artistene de senere årene. Ina Wroldsen går på scenen i Pollen lørdag 27. juli 2019.

– I 2019 har vi en ambisjon om å presentere flere kvinnelige artister, og da passer det bra at norsk musikkliv opplever tidenes bølge av nye kvinnelige musikere av internasjonalt format. Ina Wroldsen er et navn som går igjen når vi spør publikum om hvem vi skal få til Rørvik, og vi er selvsagt svært fornøyde med å ha sikret oss en knallsterk kvinnelig artist til Rørvikdagan 2019, sier bookingansvarlig Ingvill Eriksen.

Låtskriver og artist med internasjonal appell
Ina Wroldsen startet sin musikalske karriere som utøvende artist, og det tok ikke lang tid før også andre fikk øynene opp for hennes formidable låtskrivertalent. Som låtskriver er hun i dag blant landets mest ettertraktede. Det musikalske samarbeidet med blant andre Calvin Harris, Shakira, Sean Paul, Demi Lovato, Britney Spears, The Pussycat Dolls, James Arthur og One Direction har resultert i flere millioner avspillinger, en rekke utmerkelser og nominasjoner til både Spellemannspris og BRIT Awards.

I dag kjenner et internasjonalt publikum Ina Wroldsen som en låtskriver og artist som også står fjellstøtt på egne ben. Sammen med islandske Arnthor Birgisson etablerte hun i 2012 elektropop-duoen Ask Embla. Året etter slapp tospannet albumet «Northern Lights», som endte opp som et av de mest streamede albumet det året.

Hun har siden fortsatt karrieren under eget navn, og har i rask rekkefølge gitt ut de kritikerroste albumene «Aliens» (2014), «Rebels» (2015) og «Lay it on me» (2016). Sistnevnte klatret raskt helt opp til andreplass på Spotify og VG-lista.

I 2015 valgte Calvin Harris & the Diciples å gi ut Wroldsens låt «How deep is your love» med Ina selv på vokal. Resultatet ble en global megahit og en av årets mest spilte låter på ulike streamingtjenester og radiostasjoner i hele verden.

I 2017 slapp hun låten «Strongest», som i skrivende stund har smått utrolige 41 millioner avspillinger på Spotify. Et musikalsk samarbeid med Jax Jones («Breathe») resulterte samme år i overveldende 181 millioner avspillinger.

I år har Ina Wroldsen gjort seg bemerket med en rekke sterke låter. Solo-EP’en «Hex» bærer bud om en artist med teft for et genuint og oppdatert musikalsk uttrykk. Videre har hun rukket å samarbeide med Steve Aoki («Lie to Me»), mens sommerlige «Favela» med 25 millioner avspillinger er foreløpig siste spor i en allerede imponerende hit-katalog.

Åpner billettsalget
Få dager etter at årets utgave av Rørvikdagan var historie slapp arrangøren et parti med billetter til neste års festival. Billettene ble utsolgt på under to minutter.

– Jeg trodde at det var i overkant ambisiøst å legge ut billetter uten å ha signert en eneste artist, men det er tydelig at mange har planene klare for uke 30 i 2019, sier promoansvarlig Eystein Fiskum Hansvik.

Med artistslippet åpnes også det ordinære forhåndssalget av billetter til Rørvikdagan 2019. Til sammen 12 artister og band skal stå på hovedscenen i Pollen neste sommer.

Får du ikke nok? Lytt til Ina Wroldsen på Spotify eller Tidal!