Han har levert landeplager på rekke og rad. Nå kommer Freddy Kalas til Rørvikdagan

24. mars 2023

Med mål om å spre positivitet og overskudd gjennom musikken har Freddy Kalas tatt Norge med storm. Nå er den selverklærte festsjefen klar for Rørvikdagan.

Med sine fengende og ekstremt allsangvennlige låter har Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, toppet salgslistene i Norge flere ganger. Nærmere 450 millioner streams er dessuten et bevis på at norske musikkelskere gjerne setter låter som «Pinne for landet», «Jovial» og «Feel Da Rush» i tung rotasjon når stemninga skal løftes noen hakk.

Fredag 29. juli tar Freddy Kalas med seg et heltent band og feststemning i bøtter og spann når han går på scenen under Rørvikdagan.

Kjøp festivalpass til Rørvikdagan 2023 her!

– I løpet av vinteren har mange TV-seere blitt kjent med en annen side av Freddy Kalas. Gjennom Hver Gang Vi Møtes har vi kommet tettere på en folkelig musikkformidler som virkelig lever og ånder for faget, sier festivalsjef Beathe Lothe.

Som liveartist har Freddy Kalas skapt seg et navn som en av Norges mest attraktive sceneartister. Sammen med et helstøpt band kan han vise til fulle hus og utsolgte konserter på et bredt spekter av spillesteder helt siden gjennombruddet for åtte år siden.

– Freddy Kalas er også en gjenganger når vi spør publikum om hvilke navn de ønsker seg til Rørvik. Jeg er veldig glad for at vi kan innfri nok et ønske før Rørvikdagan 2023 ruller i gang, legger hun til.

Med de siste tilskuddene til Kalas-katalogen, «Et sommerregn», og HGVM-bidragene «Bare en mann», «Dans» og «Olav Olav» understreker Rørvikdagans nyeste signering at han er klar for å spre glede og fest i kystbyen i slutten av juli.

– Rørvikdagan har hatt mange solide navn på plakaten opp gjennom årene og nå er jeg glad for at det endelig er min tur til å spille her, sier Auke.

Rørvikdagan arrangeres av frivillige krefter i Rørvik Idrettslag for å skaffe inntekter til drift av laget. I år er det 100 år siden det allsidige idrettslaget ble stiftet.

– Et helt århundre med frivillighet og inkludering på idrettsarenaen fortjener en skikkelig fest, synes vi. Da passer det bra at Freddy Kalas kommer å feirer sammen med oss, avslutter Lothe.

PS: Den joviale festmusikeren er ikke den eneste i familien Auke som tar turen til Rørvik i sommer. Fra tidligere er det kjent at Broiler, hvor lillebror Simen utgjør den ene halvdelen, også skal løfte stemninga under 2023-utgaven av festivalen.

Har du fortsatt ikke sikret deg festivalpass til sommerens store musikkbegivenhet på Namdalskysten? Kjøp festivalpass til Rørvikdagan 2023 her!