Grong Sparebank inngår samarbeid med Rørvikdagan: – Klart vi vil være med på det kuleste Nærøysund har å by på!

14. juli 2022

Avdelingsbanksjef Andreas Karlsen og festivalsjef Beathe Lothe har funnet tonen. Det resulterer i økonomisk støtte og samarbeid i en avtale som i første omgang strekker seg over tre år.

Grong Sparebank og Rørvikdagan inngår en treårig sponsoravtale som omfatter både penger og samarbeid om å utvikle festivalen videre.

Avtalen mellom festivalarrangøren og lokalbanken ble signert i Grong Sparebanks lokaler tidligere denne uka. Avtalen, som strekker seg over tre år, innebærer blant annet et betydelig beløp i pengestøtte fra Grong Sparebank.

– Rørvikdagan har gjennom flere år bygget opp et solid omdømme og en veldig sterk merkevare. Vi nølte ikke et sekund da vi fikk muligheten til å være med på laget – klart vi vil være med på det største og kuleste Nærøysund har å by på, innleder Andreas Karlsen, avdelingsbanksjef ved Grong Sparebanks avdeling i Rørvik.

Før årets festival har Rørvikdagan nok en gang satset ambisiøst på en rekke navn fra toppsjiktet i den norske artistjungelen. Årets festivalplakat inkluderer blant annet Matoma, Julie Bergan, Rotlaus, Bigbang, Admiral P, Vinni, Eva Weel Skram, Stig Brenner og Stage Dolls.

Opplevelsene står i kø når flere tusen gjester besøker Rørvikdagan. På kveldstid skal noen av Norges mest profilerte artister skape nye sommerminner. Namdalens største martnas- og festivalarrangement kan i tillegg friste med ei innholdsrik markedsgate, gratiskonsert for barn og unge, tivoli, opplevelser på sjøen og arrangementer for seniorene.

Felles verdier

Rørvikdagan arrangeres av frivillige i Rørvik idrettslag. Inntektene fra festivalen finansierer mye av aktiviteten i idrettslaget, som kan skilte med noen av fylkets laveste trenings- og deltakeravgifter for barn og ungdom.

– Vi er svært takknemlige for at Grong Sparebank ser verdien av Rørvikdagan og den frivillige innsatsen som legges ned. Den økonomiske støtten bidrar blant annet til at vi kan arrangere gratiskonsert for barn og familier på dagtid, sier festivalsjef Beathe Lothe.

– Det er helt avgjørende at vi har frivillige ildsjeler som bidrar til å utvikle lokalsamfunnene på en positiv måte. Rørvikdagan stimulerer til bolyst, både gjennom å arrangere en av fylkets beste festivaler, og ved å legge grunnlaget for at barn og unge har et inkluderende og helsefremmende tilbud gjennom hele året, legger Karlsen til.

Under Rørvikdagan skal flere hundre frivillige gjøre det samme som de har gjort mange ganger før: Sørge for at du får en trygg og god opplevelse – og skape overskudd til et idrettstilbud sin er givende for alle.

Banksjefen legger ikke skjul på at det ligger en viss egeninteresse bak engasjementet i Rørvikdagan.

– Som lokalbank er vi en samfunnsaktør som spiller en viktig rolle i mange menneskers liv. Det er selvsagt ikke helt uvesentlig for oss at det finnes frivillige som bidrar til at 24-timersmennesket både kan jobbe, bo og ikke minst leve i Nærøysund. I Rørvikdagan har vi funnet en samarbeidspartner med et verdigrunnlag som harmonerer svært godt med det vi står for, sier Karlsen.

Arena for næringslivet

Gjennom avtalen skal Grong Sparebank og Rørvikdagan også samarbeide om å utvikle festivalen videre.

– Som frivillig organisasjon både kan og bør Rørvikdagan spille en rolle i +1000-strategien. Vi har veldig tro på at det ligger mye kraft i et tettere samarbeid med næringsaktører som kan bidra med innhold og aktivitet under dagan, blant annet når det gjelder rekruttering, nettverks- og omdømmebygging. Flere bedrifter bruker allerede Rørvikdagan som en arena i denne sammenhengen, og i årene som kommer skal Grong Sparebank spille en viktig rolle i dette arbeidet.

Grong Sparebank kan vise til en voldsom kunde- og resultatvekst de siste ti årene. Den positive utviklingen har resultert i en rekke positive bidrag til frivilligheten i bankens nedslagsfelt. Banken er blant annet inne som sponsor av en rekke idrettslag, og er i tillegg synlig ved flere store idretts- og kulturarrangementer.   

Rørvikdagan 2022 arrangeres mellom 26. og 30. juli. Klikk her for å kjøpe billetter.