Gjenåpner Nærøysund med musikk, fest og fellesskap

10. oktober 2021

Kolvereiddagene, Rørvikdagan og SpareBank 1 SMN går sammen om å ta fellesskapet tilbake etter halvannet år med pandemi. I slutten av måneden inviterer de til konsert og en god, gammeldags storfest.

– Endelig er tiden inne for å gå på konserter, danse, være sammen og oppleve at det skjer ting rundt oss igjen. Vi gleder oss enormt til å gi folk en stor fellesskapsopplevelse.

Det sier Beathe Lothe, leder i arrangementskomiteen i Rørvikdagan. Som arrangør av regionens største musikkfestival, har hun måttet avlyse de to siste årene. Nå gleder hun seg til at Rørvikdagan endelig kan gå av stabelen igjen i slutten av juli 2022.

Tora og storbandet starter gjenåpningsfesten

Nå skal både Lothe og arrangementsnabo Åke Rønningen i Kolvereiddagene gi befolkninga i Nærøysund en pangstart på tilværelsen etter gjenåpningen av samfunnet.

– Vi starter på Kolvereid med konsert med Namdal Storband og Tora Dahle Aagård lørdag 23. oktober. Dette blir årets konsertopplevelse i Nærøysund kulturhus i 2021, sier Rønningen.

Bak samarbeidet mellom storbandet og en av Norges mest profilerte musikere ligger det et stort arbeid med å arrangere en rekke av Toras signaturlåter til storband – og uker med øving for å gi publikum en helstøpt musikkopplevelse.

– Billettsalget er allerede i gang, og vi merker at folk er sugne på å gå på konsert. Mange gleder seg til å treffe folk i en slik ramme igjen. Derfor åpner vi dørene halvannen time før konsertstart, slik at folk får tid til å bære sosiale og mingle i baren sier Rønningen.

Her kan du kjøpe billett til konserten med Tora og Namdal Storband.

Storfest i storstua

Rørvikdagan overtar stafettpinnen senere samme kveld. Da åpner de portene til SinkabergHansen Arena og fest med hele tre namdalsband på scenen.

– Etter en finfin start på Kolvereid, tar vi festen til Rørvik. Riksvei 1, Aarsflesin og Grannes skal sørge for liv i den nye storstua, bekrefter Lothe.

Festen blir samtidig den første store testen på SinkabergHansen som arrangementsarena. Hallen har plass til nærmere 2.000 personer ved denne typen arrangementer.

Lothe tror folket nå er modne for å svinge seg etter å ha sittet hjemme i en halv evighet.

– Det å kunne dele opplevelser sammen med andre er viktig for et lokalsamfunn, og noe av det i hvert fall jeg har savna mest under pandemien. Nå skal alle få lov til å danse, synge og kose seg sammen, og det er lite som gjør meg gladere enn akkurat det, sier Lothe.

Festbilletten får du til KUN 150 kroner (+avg.), forresten. Det er billig, det! 

– Jeg er veldig glad for at vi har fått til et samarbeid om gode arrangementer i begge byene i kommunen. Arrangementene utfyller hverandre på en veldig fin måte, legger Rønningen til.

Storbanken gir 100 mill. til gjenåping

SpareBank 1 SMN bidrar med midler fra sitt samfunnsutbytte til gjennomføringen av begge arrangementene. Den trønderske storbanken satte av 100 millioner kroner i en koornadugnad for å gå næringsliv, kultur og frivillighet gjennom koronakrisen i fjor. Nå setter de av ytterligere 100 millioner kroner til å få Midt-Norge opp i fart igjen.

– Støtten fra oss skal bidra til å ta ned risikoen hos de frivillige som arrangerer, og samtidig gi en svært lav billettpris. Det er ikke prisen som skal hindre folket i å gå på konsert og fest, understreker Arne Martin Drag, i SpareBank 1 SMN sinavdeling i Nærøysund.

Det er bankens unike eiermodell som gjør det mulig å realisere tiltak som dette. 40 prosent av SpareBank 1 SMN er nemlig samfunnseid. Derfor går også den rettmessige andelen overskuddet tilbake til lokalsamfunnene i form av samfunnsutbytte

– I vår spurte vi folk i Midt-Norge hva vårt samfunnsutbytte bør brukes på. Veldig mange etterlyste støtte for å komme i gang igjen etter pandemien, og det har vi lyttet til. Når vi setter av så mye penger til gjenåpningen, er det fordi samfunnet – du, vi og alle rundt oss – er vår største eier. Sammen skal vi gjøre Midt-Norge til den beste plassen å bo, sier Drag.

Har mer å gi

Nå er Arne Martin på jakt etter flere lag og foreninger som vil være med på gjenåpninga.

– Etter halvannet år med koronadugnad starter vi nå en ny dugnad, og den handler om å ta det sterke fellesskapet i lokalsamfunnet vårt tilbake. Vi ønsker at alle gode krefter rundt om i regionen hiver seg rundt og bidrar til å samle folk. Vi bidrar gjerne med både midler og muskler for å få Ytre Namdal opp i fart igjen. Det hadde vært veldig gøy å få til mange ulike arrangementer i bygdene i uka fram mot konserten og festen på Kolvereid og i Rørvik, sier Drag.

Her kan du lese med om SpareBank 1 SMN og støtte til tiltak her.