Fra New Jersey til Rørvikdagan

25. februar 2019

Med albumet «Dressed for the Occasion» tok Luke Elliot Norge med storm i 2015. Albumet, som ble spilt inn i Norge, mottok fantastiske anmeldelser i norsk og internasjonal presse. I tiden etter utgivelsen har amerikanerens musikk vært gjenstand for tung rotasjon og et heftig turneprogram i Skandinavia, Europa, Australia og USA.

– Vi er ekstremt glade for at vi har fått en artist av Luke Elliots format til Rørvik. Luke Elliot er en fantastisk singer-songwriter med en eksepsjonell tilstedeværelse og karisma på scenen, sier bookingansvarlig Ingvill Eriksen.

Luke Elliot spiller på Rørvikdagan lørdag 27. juli. Samme kveld kan publikum oppleve Hjerteslag, Ina Wroldsen og Admiral P på storscenen i Pollen.

Crooner fra skyggesiden
I likhet med Frank Sinatra og Bruce Springsteen kommer Luke Elliot fra New Jersey, og artisten må ofte tåle sammenligning med begge. Luke Elliots musikkunivers henter også tydelig inspirasjon fra Nick Cave, Leonard Cohen og Bob Dylan.

– Luke Elliot er først og fremst seg selv: Mørk, fløyelsmyk og beintøff på samme tid, sier Eriksen.

Luke Elliot jobber nå med sitt neste album, «The Big Wind», som slippes i september. Albumet produseres av John Agnello, som blant annet har jobbet med Sonic Youth, Dinosaur Jr., Patti Smith og Madrugada. Første singel fra albumet, «Somebody’s Man», en duett med Sivert Høyem, oppnådde både radiolisting og lyttergunst i Norge og store deler av Europa. Neste singel, «Carolyn», slippes 8. mars.

Luke Elliot har tidligere gjestet Lindmo på NRK, hvor han blant annet fortalte om sin musikalske oppvekst og sin forkjærlighet for makrell i tomat og Fernet Branca:

Vil du bli bedre kjent med Luke Elliot? Sjekk ut artisten på Spotify, Tidal, Facebook og Instagram. Og ta for all del turen til Rørvikdagan! Billetter kjøper du her.