Festivalfavoritter klare for Rørvikdagan

19. januar 2024

De har allerede skaffet seg horder av fans over hele landet. Nå er både Kamelen og Stavangerkameratene klare for Rørvikdagan.

Kamelen ble kjent over natten da han slapp singelen «Si ingenting» i 2015. Etter en rekke kontroverser, hitsingler og legendariske konserter har bergensrapperen for alvor tatt steget fra undergrunnsfavoritt til en av kongerikets fremste historiefortellere.

I 2021 vant Kamelen Spellemannsprisen i kategorien hiphop etter å ha sluppet albumet «#Frikjent». Albumet er inspirert av en tilværelse hvor han i perioder har oppholdt seg på samfunnets skyggeside.

Fredag 26. juli står Kamelen på scenen under årets utgave av Rørvikdagan.

– Med låter som «Creme de la creme», «Beng beng beng», «Si ingenting» og «Klubbkamel» er Kamelen en av de virkelig store konsertfavorittene i Norge, og dermed også et selvskrevent navn på festivalplakaten vår, sier festivalsjef Beathe Lothe.

Festivalsjefen nøyer seg ikke med å røpe en av Norges største hiphopartister i årets første artistslipp. Dagen før Kamelen skal sette fyr på Pollen er det nemlig klart at festivalfavorittene Stavangerkameratene står på den samme scenen.

Stavangerkameratene oppsto nærmest som en tilfeldighet da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang og Ole Alexander Mæland fikk oppdraget sette stemninga før beachvolley-VM i Stavanger i 2015. Under åpningsshowet fremførte Kvartetten «Vekk meg opp» for første gang. Bandets norske versjon av Aviciis globale monsterhit ble en umiddelbar suksess.

I årene etter debuten har Stavangerkameratene servert egenproduserte hits på rekke og rad. Flere hundre tusen har opplevd Stavangerkameratene på konsert, og på ymse strømmetjenester har bandet passert 100 millioner streams. Legg til noen millioner visninger på Youtube, 16 gull- og platinatrofeer og mange måneder som fast inventar på Norges offisielle albumliste, så kan man trygt slå fast at gutta fra Stavanger har vokst ut av hjemtraktene og blitt et riksfenomen.

– Stavangerkameratene er blant landets største band som synger på Norsk, og har i en årrekke vært en gjenganger på ønskelista til våre festivalgjester. Jeg er veldig glad for at vi endelig får oppleve bandet i Rørvik og ser virkelig fram til allsang med noen tusen gærninger i sommernatta, sier Lothe.

– Som tidligere legger vi opp til bredde i festivalfeltet. Vi ønsker at Rørvikdagan skal tilby et mangfold som speiler både lokalsamfunnet og norsk musikkliv. Kamelen og Stavangerkameratene er relativt ulike i sjanger og uttrykk, men begge har evnen til å engasjere og skape stemning fra scenen. Det er helt grunnleggende når vi velger hvem vi vil ha på scenen i Rørvik, legger festivalsjefen til.  

Fra tidligere er det kjent at Åge Aleksandersen & Sambandet, Astrid S og Cezinando er klare for årets festival i Rørvik.   

PS: Det kan være lurt å ikke vente alt for lenge med å kjøpe billetter til sommerens store festivalhøydepunkt i Namdalen. Festival- og dagspass finner du her.