Du trenger ikke å ta med «storpængboka» på konsert

18. juli 2022

Vi er ikke så innmari glade i cash. Derfor er konsertarrangementene under Rørvikdagan kontantløse.

Cash var helt konge for Bør Børson. Lokale bemidlede anbefales imidlertid å ta med seg andre betalingsmidler under Rørvikdagan.

Rørvikdagan handler om å skape opplevelser – og om å sikre inntekter til drift av et av regionens største og mest allsidige idrettslag. Når du bruker penger på billetter, mat og forfriskninger under Rørvikdagan, gir du samtidig årets viktigste bidrag til at Rørvik Idrettslag fortsatt kan gi barn og unge i Nærøysund et inkluderende, helsefremmende og rimelig idrettstilbud.

Men: Selv om målet er å gjenta tidligere års solide overskudd, er vi ikke spesielt begeistra for kontanter.

Derfor fjerner vi kontantkassene fra konsertarrangementene i Pollen i år.

Hvorfor? Jo, nå skal du høre. De siste årene har så å si alle kjøp på festivalområdet vært kontantløse. I takt med utviklingen i resten av samfunnet, velger også våre festivalgjester å betale for fornøyelsene med kort eller Vipps.

Den ørlille andelen betalinger som tradisjonelt har vært gjort med kontanter, legger likevel beslag på mye tid. I billett- eller barkø går mye av tiden med på å håndtere mynter og sedler, og forsvarlig telling, oppbevaring og levering krever dessuten ressurser. 

Derfor er det kort og Vipps som gjelder i kassene våre fra i år. Vår erfaring er at kontaktløs betaling med kort er metoden som får barkøene til å flyte raskest. Derfor blir vi beint ut ekstatiske hvis du velger denne metoden når du skal betale.

Er du en av de 4,1 millioner nordmennene som bruker Vipps til daglige kjøp og småtransaksjoner? Da skal du vite at betaling med mobilen i høyeste grad er «gangbar mynt» i alle våre kasser.

Vårt mål er at du skal ha en trygg og god festivalopplevelse. Du kan bidra med å la «storpængboka» ligge igjen hjemme.  

PS: Vi er selvsagt klar over at enkelte i den eldre garde fortsatt foretrekker å betale med kontanter. Derfor tar vi mot både sedler og mynter under Godt voksen-kvelden tirsdag 26. juli.