Den lokale countryhyllesten har spilt seg inn i folkets hjerter – og opp på den store scenen

1. mai 2024

The Tribute Outlaws – Highwaymen er avslutter Rørvikdagan 2024.

Med sin stødige tilnærming til gigantene innen countrysjangeren har Nærøysund-bandet The Tribute Outlaws – Highwaymen allerede spilt seg inn i hjertene til mang en musikkelsker i Trøndelag. Etter først å ha skaffet seg musikalsk fotfeste på heimebane, sørget de tidligere i år for å fylle Olavshallen da ferden gikk til Trondheim.

Lørdag 27. juli vender noen av distriktets mest rutinerte musikere tilbake til Rørvik for å markere et helstøpt punktum for årets utgave av Rørvikdagan.

Som navnet tilsier har bandet funnet sammen i en felles kjærlighet til ikoniske The Highwaymen, supergruppa som besto av de fire store innen countrysjangeren: Willie Nelson, Kris Kristoferson, Waylon Jennings og Johnny Cash. Hver for seg står de fire bautaene bak evige klassikere som «Folsom Prison Blues», «Ring of Fire», «Mammas Don’t Let Your Babies Grow Up To Be Cowboys», «Me and Bobby McGee» og en lang rekke andre tidløse countryhits. Den formidable produksjonen utgjør også låtkatalogen som det lokale hyllestbandet har å boltre seg i når de kliver opp på den store scenen i Pollen.

– Rørvikdagan har i en årrekke booket noen av landets mest ettertraktede artister til det som i etter hvert har utviklet seg til å bli en av landsdelens største musikkfestivaler. Vi har også en ambisjon om å gi lokale musikere muligheten til å begeistre publikum, forklarer festivalsjef Beathe Lothe.

Hun er svært tilfreds med at det er et lokalt band som i år avslutter Rørvikdagan.

– Det er en resept som har vist seg å fungere veldig godt ved tidligere anledninger. The Tribute Outlaws – Highwaymen har allerede bevist at de har det som skal til, og er sånn sett selvskrevne på årets festivalplakat, sier Lothe.  

Ikke skaffet deg billetter til festivalkjøret, sier du? Null stress – vi har fortsatt festival- og dagspass på lager. Men husk: Det er skikkelig smart å være tidlig ute. I fjor måtte mange etternølere gjøre en litt ugrei snuoperasjon etter ha fått øye på utsolgt-skiltet ved innslippet.