DeLillos klare for Rørvikdagan

24. april 2023

En av de definitive evighetsmaskinene i norsk rock spiller opp til gjenhør med gamle og nye slagere under Rørvikdagan.

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene.

deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold.

Torsdag 27. juli spiller deLillos på Rørvikdagan, seks år etter forrige opptreden på festivalen. 

Billettene går unna! Kjøp festivalpass til Rørvikdagan 2023 her!

– For mange er deLillos selve lydsporet til sommeren, og et band som passer veldig godt inn i vår musikkprofil. For oss er det viktig å booke artister som vi vet at er i stand til å levere engasjerende musikkopplevelser fra scenen, og i den kategorien er vel deLillos selve garantisten, sier festivalsjef Beathe Lothe. 

Foto: Marius Dale
Foto: Marius Dale

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: For “Neste sommer” fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock, mens “Sent og tidlig” sikret bandet prisen for beste gruppe året etter. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger. I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001.

Lars Lillo-Stenberg deltok i Hver gang vi møtes i 2014. Samme høst ga deLillos ut albumet “Rett og slett livet” til strålende kritikker. Albumet lå på 1. plass på iTunes og VG albumlista etter utgivelsen. 

Foto: Marius Dale

deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live. Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene “Peiling på seiling”,  “La oss ble fri for all nostalgi” og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret», 4 singler på digitale plattformer samlet på 2 vinylsinglene “Se på et tre” og “Yoko” og albumet “Dum som et menenske” som alle har fått gode anmeldelser.

Bandets seneste utgivelse, “Evige dager”, ble møtt av panegyriske tilbakemeldinger fra en samlet norsk musikkpresse:

  • “deLillos’ mest vitale plate på årevis” – VG
  • “deLillos overgår seg selv” – Dagbladet
  • “Strålende nytt album fra deLillos” – NTB
  •  “Et band man aldri kan vende ryggen til” – iTromsø
  • “Mot nye horisonter. Etter 35 år er deLillos i stand til å finne på noe nytt” – Dagsavisen

I oktober 2022 slapp deLillos singlen “Nå er jeg inspirert av Veronica Maggio”, som raskt etablerte seg som en de store radio- og strømmefavorittene gjennom høsten og vinteren.

deLillos åpner konsertprogrammet under årets utgave av Rørvikdagan sammen med Henning Kvitnes, Kurt Nilsen, samt en artist som ikke er offentliggjort enda.

Sommerens festivalprogram kan for øvrig skilte med navn som Highasakite, Broiler, Freddy Kalas og Henning Kvitnes.

– Det går nesten ikke en dag uten at vi blir spurt om artistnyheter, så det er tydelig at folk har forventninger til oss. I løpet av de nærmeste ukene slipper vi resten av programmet til Rørvikdagan 2023. Samtlige 12 artister og band er i boks, så det er bare å glede seg, sier Lothe. 

PS: Nevnte vi at det er mulig å kjøpe festival- og dagspass til Rørvikdagan? Vi gjorde visst det, men en god ting kan som kjent ikke gjentas for ofte: Sommerens klokeste investering gjør du her!