Dagens dobbel: Stage Dolls og Pånnivågn kommer til Rørvikdagan

5. mai 2022

De har dominert den norske rockescenen og servert en landeplage i USA. Nå er legendariske Stage Dolls klare for Rørvikdagan. Det er også «up and coming» Pånnivågn.

I fire tiår har Stage Dolls levert helstøpt rock til menigheten. I sommer kommer legendene til Rørvik.

Stage Dolls spiller på Rørvikdagan fredag 29. juli. Samme dag står blant annet Bigbang og Hagle på scenen i Pollen.

I 2022 er det 40 år siden Torstein Flakne, Terje Storli og Erlend Antonsen spilte i band sammen for første gang. Møtet mellom tre likesinnede skulle allerede i 1983 resultere i Stage Dolls, og den påfølgende albumproduksjonen definerte i årene som fulgte den norske rockescenen med hiter som «Soldier’s Gun», «Love Don’t Bother Me» og «Wings of Steel».

På tampen av det hårete 80-tallet slapp bandet monsterhiten «Love Cries», nådde 46. plass på Billboard-lista. På AOR Radio Chart klatret låta helt opp til 3. plass.

– Det var visst bare Aerosmith og Motley Crüe som var foran oss, men det er for så vidt greit, sier Torstein Flakne.

Billetter kjøper du her.

Tidløse og spillesugne

Bandet fortsatte det harde arbeidet gjennom 90-tallet, og med «Hard To Say Goodbye» sementerte bandet posisjonen som leverandører av helstøpt rock til de brede lag av norske platekjøpere.

I 2017, etter nye år med iherdig turnejobbing, ble Stage Dolls innlemmet i selveste Rockheim Hall of Fame.

– I løpet av en lang karriere gjør du mye rart, og tenker kanskje ikke så mye over hver opplevelse. Det er først når man stopper opp og ser tilbake at man skjønner at man har gjort noe riktig, sier Terje Storli.

Gutta i bandet har også greid å holde koken oppe gjennom to år med koronapandemi, men en rekke spillejobber for et lovlig antall publikum i hver en krok av kongeriket.

I 2022 legger rockemaskineriet på nytt ut på landevegen – denne gangen uten publikumsbegrensninger.

– Stage Dolls er et tidløst band, som for mange er selve lydsporet til oppvekst og ungdomstid. Selv etter 40 år i turnebussen leverer gutta varene, og jeg kan garantere at det er en svært spillesugen gjeng som kommer til Rørvik i sommer, sier festivalsjef Beathe Lothe.

Stadionrock fra Steinkjer

Mens Stage Dolls kan vise til fire tiår som hardtarbeidende leverandører av rock til folket, er Steinkjer-bandet Pånnivågn en del av en noe nyere generasjon av rockere. Bandet har allerede rukket å skaffe seg en pen fanskare etter flere utgivelser tung turnejobbing over store deler av landet.

Pånnivågn går på scenen under Rørvikdagan torsdag 28. juli. Samme dag står blant annet Rotlaus på festivalplakaten. Festivalpass og dagspass kjøper du her.

Med utgangspunkt i levde liv i Follafoss og Steinkjer kombinerer Pånnivågn groovy, riffsterk og fengende hardrock med elementer fra metal, punk, pop og trønderrock. Sammen med et norskspråklig og frodig tekstunivers har bandet begeistret både anmeldere og konsertgjengere. Etter fjorårets utgave av Steinkjerfestivalen sto Pånnivågn for det som mange festivalgjengerne mener var årets konsert. Spillejobben utløste også panegyriske omtaler i de blaserte kulturredaksjonene i lokalpressen.

Pånnivågn ga nylig ut den kritikerroste EP’en «Dansen», og kan fra tidligere vise til fullengderne «Sle dæ beint ned» (2006) og «Mellom alt og ingenting» (2012). For sistnevnte plate vant de fagbladet Musikkpraksis’ publikumspris.

Pånnivågn er klare til å sparke røv under Rørvikdagan. Er du?

Etter nesten ti års pause gjorde bandet comeback i 2021, noe som samtidig markerte et skifte til en mer voksen og profesjonell utgave med en mer striglet og allsangvennlig produksjon, samtidig som bandet biter fra seg med kvasse samfunnsaktuelle tekster.

– Rørvikdagan er for mange ensbetydende med store musikkopplevelser med noen av Norges mest kjente artister. Men det er også kult å kunne by på overraskelser fra den store og talentfulle underskogen av norske band. Pånnivågn er et slikt band. De serverer en pakke som jeg tror vil bli en stor og positiv overraskelse for våre festivalgjester i sommer, sier promoansvarlig Eystein Fiskum Hansvik.