Åpner Mulighetsrommet under Rørvikdagan

24. juli 2023

Vil du få et unikt innblikk i produksjonen av den viktigste eksportråvaren i en av Norges største havbrukskommuner? Da bør du ta turen til Kystmuseet Norveg under Rørvikdagan.

Fredag 28. juli er det offisiell åpning av Salmon Center Rørvik, som er navnet på den splitter nye havbruksutstillingen på Norveg. Den nye utstillingen, kalt «Mulighetsrommet», skal i likhet med forgjengeren fremme engasjement for havbruk og bærekraftig matproduksjon.

Den nye utstillingen er en del av SalMars visningskonsesjon for havbruk, og utgjør den landbaserte delen av tilbudet. Visningskonseptet inkluderer også muligheten til å oppleve moderne sjømatproduksjon med en guidet båttur ut til merdkanten i den beint ut spektakulære Vikna-skjærgården.

Med den nye utstillingen kan SalMar og Kystmuseet Norveg endelig åpne dørene etter en svært omfattende og fullstendig ombygging av den populære utstillingen i et av kystens mest markante signalbygg.

– Med en kombinasjon av interaktive løsninger og moderne teknologi vil vi gi deg en unik mulighet til å utforske og lære om laksen sin utrolige reise fra rogn til bærekraftig matkilde. Når du besøker oss, vil du bli utfordret til å gå ut på bærekraftsoppdrag i utstillingen. Dette vil by på både refleksjon og mestring, og kanskje er det nettopp du som kan hjelpe oss med å finne det nye store innenfor norsk havbruk, sier Martin Hellesø i SalMar.

Under åpningen legges det dessuten opp til mange spennende aktiviteter for liten og stor: Det blir smaksprøver på Norveg sin signaturrett, visningsturer til merdkanten, lakserodeo levert av Trena Event, og Airbrush Tattoo levert av Eventmarked.no.

– Ta med deg familie og venner, og ta turen innom vårt nye visningssenter på Kystmuseet Norveg, oppfordrer Hellesø.

Informasjon om visningsturer på sjø:

  • Nedre aldersgrense: 5 år 
  • Barn mellom 5 og 12 år må være i følge av én voksen pr. barn 
  • Ungdom mellom 12 og 18 år må være i følge av én voksen pr. gruppe